Болгарія через фонд НАТО починає нову програму реабілітації українських воїнів

 

На реабілітацію до Болгарії вирушили десять осіб, які отримали поранення, травми та каліцтва під час бойових дій на сході України.
Це перша група із 300 українських військових, яких планує прийняти Болгарія, ідеться в повідомленні на Урядовому порталі.

“9 червня у рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації у Болгарію на двотижневу реабілітацію вирушила група із 10 травмованих учасників бойових дій на сході України. Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні”, – інформує прес-служба Міноборони.

Першу групу супроводжують керівник проекту Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні Наталія Мельниченко та уповноважений президента з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко “з метою перейняття досвіду приймаючої країни”.

Зазначається, що Болгарія є провідною країною в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації. Ця країна планує прийняти ще близько 300 травмованих учасників бойових дій на сході України на реабілітацію протягом двох років.
Кожного 9-го числа місяця нова група направлятиметься до військово-медичної лікарні “Калероя” в місті Хісаря (Пловдивська область).

Варто зазначити, що раніше військова лікарня “Калероя” в Болгарії вже приймала на реабілітацію українських військових і дітей з Донбасу. У червні 2016 року їх там відвідував президент Петро Порошенко.

Читайте також:
Туреччина своїм коштом приймає на відпочинок
ще понад 250 членів родин героїв АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна