У Київраді сталися сутички через підвищення тарифів на проїзд

 

У Київській міськраді під час акції проти підвищення цін на проїзд у громадському транспорті сталася сутичка між правоохоронцями та учасниками акції.

Як повідомляє “Громадське“, в четвер, 12 липня, штовханина відбулася під час обговорення проекту рішення, яке подала партія ВО “Свобода” щодо мораторію на підвищення тарифів – до моменту, поки не буде чіткого обґрунтування необхідності підвищення цін та поки не буде впроваджено систему електронного квитка.

У цей час у раді виступили представники “Київпастрансу”. Вони наполягали на підвищенні тарифів, аргументуючи це тим, що необхідно підвищувати зарплати працівникам та закуповувати техніку.

Тоді представники “Свободи” запропонували запустити в зал учасників акції під Київрадою, аби вони висловили свою думку “проти”. “Свободівці” вийшли за ними. Поліція почала перешкоджати цьому, в результаті чого почалась бійка.

На вулиці під Київрадою зібралися кілька груп людей, які протестували з різними вимогами.
Зокрема, працівники метрополітену і контролери у громадському транспорті розгорнули плакати на підтримку підвищення цін на проїзд, а також із вимогами підвищення зарплати та будівництва нових станцій метро.
Прихильники “Свободи” мітингували проти підвищення тарифів на проїзд, жителі Троєщини – проти забудови їхнього району.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив, що вартість проїзду у громадському транспорті в Києві незабаром зросте.

Підвищення вартості проїзду -до 8 грн. – має відбутися 14 липня.

Читайте також:
Проїзд у громадському транспорті Києва подорожчає майже вдвічі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна