Учасницю нападу на “кіборга” Вербича засудили до трьох років ув’язнення умовно

 

Подільський районний суд Києва засудив до трьох років позбавлення волі умовно Катерину Лапінську за причетність до нападу на ветерана АТО Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє УНІАН.

Згідно з документами суду, Лапінська визнала свою провину та уклала угоду зі слідством.

Як пояснює столична прокуратура, розглядаючи питання про можливість укладання цієї угоди прокурор виходив з того, що підозрювана беззастережно та у повному обсязі визнала обвинувачення в інкримінованому злочині, який належить до категорії середньої тяжкості, та погодилась понести покарання за його вчинення.

“Крім того, була врахована думка потерпілого та його представника, які надали згоду щодо укладання такої угоди, та у подальшому підтвердили свою позицію у судовому засіданні як стосовно кваліфікації злочину, так і визначеного покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком в рік”, – пояснює прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Зазначається також, що на судовому засіданні обвинувачена також публічно попросила вибачення у потерпілого.

Таким чином суд визнав її винною за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (“хуліганство, вчинене групою осіб”) і призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Водночас від відбування призначеного покарання Лапінську суд звільнив і встановив іспитовий строк на рік.

Вона має періодично з’являтись для реєстрації  до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання та роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.
Також Лапінська має з’являтись за кожною вимогою до суду, в провадженні якого перебувають матеріали кримінального провадження відносно неї. Згідно вироку суду Лапінську звільнили з-під варти.

Як повідомляла “Новинарня“, 2 травня (в роковини одеських подій) в Києві на вулиці Костянтинівській банда з чотирьох чи п’яти осіб в масках, серед яких були дівчата, напала на ветерана АТО, “кіборга” Дмитра Іващенка (Вербича, Івіча). Вони завдали удару ножем в нижню частину спини, залили сльозогінним газом та намагалися добити молотком. Одна з дівчат знімала напад на відео.
Вербич був госпіталізований в обласну лікарню, йому зробили операцію.

Було оприлюднено відео з нападом на АТОвця та фото нападників у різних ракурсах.

Громадські активісти вирахували в нападниках так званих “антифашистів” – учасників першотравневого маршу групи “Революційна дія”.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

6 травня в Харкові співробітники СБУ затримали групу молодих людей, які напали на Вербича. Вони позиціонували себе як “антифашисти”. Один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Росії на ім’я Вячеслава Лукічева.

Зрештою з усієї групи затриманою виявилася лише одна Катерина Лапінська – активістка ліворадикальної організації та донька начальника відділу аудиту у сфері ресурсного забезпечення Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони Україниполковника Лапінського Сергія Вікторовича.

У Службі безпеки України з’ясували, що організатором нападу на “кіборга” Вербича є громадянин Росії, який залишив територію України 4 травня, виїхавши до Польщі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна