СБУ: росіянин – організатор нападу на Вербича – втік до Польщі

Дмитро Іващенко (Вербич). Фото: ФБ Юрій Дмитренко

У Службі безпеки України з’ясували, що організатором нападу на “кіборга” Вербича є громадянин Росії, який залишив територію України 4 травня, виїхавши до Польщі.

У прес-службі СБУ підтвердили, що силовики 6 травня затримали учасників нападу на учасника АТО.

“Правоохоронці задокументували, що 2 травня цього року група зловмисників здійснила напад на учасника АТО – захисника Донецького аеропорту, який отримав зокрема ножове поранення. Встановлено, що більшість нападників виїхала до Харкова, де за інформацією СБУ була затримана працівниками поліції”, – йдеться в повідомленні.

Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО  є громадянин Росії, який залишив територію України 4 травня та переховується у Польщі.

“Усі фігуранти справи встановлені та для проведення невідкладних слідчих дій будуть доставлені до Києва. Досудове слідство триває”, – зазначили у спецслужбі.

Як повідомляла “Новинарня“, в неділю, 6 травня, у Харкові співробітники СБУ затримали групу молодих людей, які побили й порізали в Києві учасника АТО Вербича. Молоді люди позиціонують себе як “антифашисти”. Один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Росії на ім’я Вячеслава Лукічева.

2 травня (в роковини одеських подій) в Києві на вулиці Костянтинівській банда з чотирьох чи п’яти осіб в масках, серед яких були дівчата, напала на ветерана АТО, “кіборга” Дмитра Іващенка (Вербича, Івіча). Вони завдали удару ножем в нижню частину спини, залили сльозогінним газом та намагалися добити молотком. Одна з дівчат знімала напад на відео.
Вербич був госпіталізований в обласну лікарню, йому зробили операцію.

Було оприлюднено відео з нападом на АТОвця та фото нападників у різних ракурсах.

Громадські активісти вирахували в нападниках так званих “антифашистів” – учасників першотравневого маршу групи “Революційна дія”.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна