Напад на ветерана АТО в Києві: з’явилася версія про слід “антифа”. ФОТО

 

Олександр Іванов
громадський активіст, засновник ініціативи “Переходь на українську”

(FB)

2 травня у Подільському районі Києва група невідомих напала на учасника АТО та оборонця ДАП Дмитра Вербича, відомого під позивним “Івіч”. Поліція Києва опублікувала фото перед нападом та відео самого нападу.

Ліва радикальна організація “Революційна дія” опублікувала їхнє відео маршу 1 травня, де на відео є чоловік у білій худі та чорним рюкзаком, схожий на того що скоїв напад

Окрім того, “Революційна дія” у соціальних мережах раніше хвалилася жорстокими нападами на людей (правих активістів – “Н”).

“Революційна дія” на своєму сайті відхрестилася від нападу і навіть засудила його. Основний аргумент: не можна приписувати напад лише за схожістю одягу однієї людини.

Але з простого порівняння двох відео видно, що там не лише чоловік у білій худі схожий, а й дівчина у чорному одязі з білою медичною маскою на обличчі та схожими чорно-білими кросівками, і чоловік із білим плямистим рюкзаком.

Одне співпадіння можна зрозуміти, але три – це вже малоймовірно.

У соціальних мережах вже задовго до мене провели паралелі між двома відео. І очевидно, що патріотичні організації будуть полювати на членів Радикальної дії.

Тому членам “Радикальної дії” найбільш безпечно було б з’явитися в поліцію для дачі пояснень або для явки з повинною, в тому числі і щодо минулих нападів.

Читайте також:
“Знайдімо цю гниль”. Подробиці нападу на ветерана АТО в Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна