Учасниця нападу на Вербича є донькою посадовця Міноборони, – ЗМІ

Учасницею збройного нападу на “кіборга” Дмитра Вербича є Катерина Лапінська – активістка ліворадикальної організації та донька начальника відділу аудиту у сфері ресурсного забезпечення Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України, полковника Лапінського Сергія Вікторовича. Про це повідомляє Еспресо.TV.

У прокуратурі Києва заявили, що Лапінській вже повідомили про підозру. Її дії кваліфікували як хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Вона може провести у тюрмі від 3 до 7 років.

Лапінський живе та служить у Чернігові. У мережі можна ознайомитися з його електронною декларацією.


Як повідомляла “Новинарня“, в неділю, 6 травня, у Харкові співробітники СБУ затримали групу молодих людей, які побили й порізали в Києві учасника АТО Вербича. Молоді люди позиціонують себе як “антифашисти”. Один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Росії на ім’я Вячеслава Лукічева.

2 травня (в роковини одеських подій) в Києві на вулиці Костянтинівській банда з чотирьох чи п’яти осіб в масках, серед яких були дівчата, напала на ветерана АТО, “кіборга” Дмитра Іващенка (Вербича, Івіча). Вони завдали удару ножем в нижню частину спини, залили сльозогінним газом та намагалися добити молотком. Одна з дівчат знімала напад на відео.
Вербич був госпіталізований в обласну лікарню, йому зробили операцію.

Було оприлюднено відео з нападом на АТОвця та фото нападників у різних ракурсах.

Громадські активісти вирахували в нападниках так званих “антифашистів” – учасників першотравневого маршу групи “Революційна дія”.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У Службі безпеки України з’ясували, що організатором нападу на “кіборга” Вербича є громадянин Росії, який залишив територію України 4 травня, виїхавши до Польщі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна