Прокурор просить 4 роки колонії для Балуха за “побиття” начальника ІТТ

 

На засіданні підконтрольного окупантам Роздольненського районного суду в Криму 2 липня прокурор попросив для українського активіста Володимира Балуха 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням в “дезорганізації роботи Роздольненського ізолтятора тимчасового утримання”. Про це повідомляє сайт “Крим.Реаліі“.

Балуха звинувачують у побитті начальника ІТТ. Це друга кримінальна справа проти активіста, яка не має прямого відношення до першої – про зберігання боєприпасів.

“Винність і умисел підсудного підтверджуються показами потерпілого та свідків, також відеозаписами з ІТТ, довідкою з лікарні, що у Валерія Ткаченка (начальника ІТТ – “Н”) забій м’яких тканин хребетної області”, – сказав прокурор.

Як писала “Новинарня“, 14 березня 2018 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок громадянину України Володимиру Балуху. Суддя Тимур Сльозко виключив з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів. У зв’язку з цим вирок скоротилина два місяці – до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

19 березня Балух оголосив голодування.

ФСБ РФ затримала фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку (90 патронів і кілька тротилових шашок). Балух свою провину не визнав.

Раніше він встановлював синьо-жовтий прапор на даху свого будинку, а також табличку на стіні будинку “вулиця Небесної сотні, 18”.
Захисники Балуха та сам підсудний вважають, що його карають саме за українську символіку.

Під час свого заключного слова на суді Володимир Балух заявив, що справа проти нього “сфабрикована у зв’язку з його політичною позицією” і це не змусить його любити “нову батьківщину”.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова 18 травня повідомила, що, за інформацією її російської колеги Тетяни Москалькової, Балух у Сімферопольському СІЗО “харчується за спеціальною схемою”.
Стало відомо, що архієпископ Кримський УПЦ КП Климент схилив Володимир Балуха під час голодування їсти мед і мінімальну кількість сухарів, тому РФ не вважає його голодуючим – хоча стан його здоров’я значно погіршився.

Однак 22 червня стало відомо, що Володимир перейшов на “сухе” голодування. Підніше з’ясувалося, що він не вживає їжу, лише п’є воду.

8 червня родичі українських політв’язнів Кремля зустрілися з президентом Петром Порошенком.
Президенту передали листа від кримського політв’язня Володимира Балуха, який на той момент голодував уже 82-й день. Балух просив посприяти створенню координаційної громадської ради, яка б регулювала процес звільнення всіх українських політв’язнів у Росії та в Криму й заручників на Донбасі.

22 червня Балух написав листа Петру Порошенку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна