СБУ на Дніпропетровщині викрила двох російських інтернет-агітаторів. ФОТО, ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність двох мешканців Дніпропетровщини, які в заборонених російських соцмережах провокували інтернет-користувачів до масових заворушень у День Конституції України та поширювали сепаратистську пропаганду.

Про це повідомляє прес-центр СБУ в середу, 27 червня.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканці Дніпра та Жовтих Вод за завданням представників спецслужб РФ поширювали у соцмережах (судячи з фото – зокрема в “Одноклассники”) “спеціально підготовлені матеріали, які адаптували саме для мешканців регіону”.

“Протягом останнього місяця основні «зусилля» зловмисників були спрямовані на провокацію масових заворушень та порушень громадського порядку під час урочистих заходів до Дня Конституції України.
Серед матеріалів також виявлені «звинувачення» підрозділів Об’єднаних сил у провокаціях обстрілів на території окремих районів Донецької й Луганської областей та неправдиві «довідки» прибічників терористів із значно завищеними втратами Збройних Сил України. Зловмисники агітували за входження центральних і східних областей України до складу Росії та насильницької зміни конституційного ладу нашої держави”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, яке використовувалось зловмисниками для розповсюдження антиукраїнських матеріалів та закликів до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території і державного кордону України.

При цьому в агітаторів виявлено інструкції, “спеціально розроблені та надані для розповсюдження представниками спецслужб РФ, для обходу блокування заборонених в Україні соціальних мереж та інтернет-сайтів”.

На оприлюдненому СБУ відео один із пропагандистів визнає роботу на Росію та її спецслужби:

Відкрито кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії.

Читайте також:
Активісти назвали ім’я сепаратистки, яка підривала камінь УПА
в Харкові – Оксана Субботіна

СБУ викрила інтернет-активістів Львівської і Рівненської “народних республік”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.