СБУ викрила інтернет-активістів Львівської і Рівненської “народних республік”

 

Співробітники управлінь СБУ у Львівській та Рівненській областях під час спільної операції викрили двох проросійських інтернет-агітаторів.

Правоохоронці встановили, що двоє зловмисників за вказівкою кураторів з РФ адміністрували та наповнювали фейкові антиукраїнські сторінки «Антимайдан Львів», «Львівська народна республіка» та «Рівненська народна республіка» у російських соцмережах.

Вони розміщували в інтернеті матеріали, що дискредитують Українську державу та армію, пропагували нав’язані з Росії ідеї федералізації України, зазначає прес-центр СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників у Львівській та Рівненській областях оперативники спецслужби виявили комп’ютери з доказами отримання агітаторами вказівок з РФ та розміщення в інтернеті антиукраїнських матеріалів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України “(“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про число викритих і засуджених “сепарів” із соцмереж

Львівська прикордонниця виявилася адміністратором “сепарських” груп
у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна