Активісти назвали ім’я сепаратистки, яка підривала камінь УПА в Харкові – Оксана Субботіна

оновлено

У мережі назвали ім’я затриманої мешканки міста Харків, яку Служба безпеки затримала за спробу підірвати пам’ятник УПА: Оксана Субботіна.
Як передає “Новинарня“, про це у “Фейсбуці” написав місцевий правий активіст Вадим Позняков.

“Деталі по затриманій сєпарші, яка намагалась підірвати пам’ятник УПА.
Звати Оксана Субботіна, мешкала на Павловому Полі, активна учасниця антиукраїнських шабашів у Харкові у 2014 році”, – зазначив він.

Раніше ім’я Субботіної як затриманої СБУ 23 червня назвала так звана “правозахисна група “Успішна варта”, афілійована з проросійською партією “Успішна країна” Олександра Клименка – екс-міністра зборів і доходів часів Януковича, який утік до РФ.

“Для тих, хто розповідав, що це інсценування СБУ, а цієї людини не існує, приведу скріни з її сторінки ВК”, – додав Позняков.

На одному з поширених ним скрінів – фото Субботіної, в якому вгадується жінка з короткою стрижкою, присутня на оперативній зйомці СБУ:

Інша ілюстрація – колаж “Укропи! Вдавіться! Фашизм не пройде!”, розміжений на її ж сторінці у квітні 2015 року.

Крім того, на аватарці жінки – центральний елемент герба Харківської області, який часто використовували прибічники “Харківської народної республіки”.
Серед віртуальних друзів Субботіної – покійний лідер “Оплоту” Євген Жилін.

Відповідно до баз даних, Субботіна Оксана Володимирівна, 19 квітня 1971 р.н., справді була зареєстрована в Харкові.

У серпні 2014 року вона виступала в ЗМІ як очевидець та противник повалення пам’ятників Леніну в Харкові.

Як повідомлялаНовинарня“, 23 червня стало з інформації Служби безпеки Українивідомо, що контррозвідка СБУ попередила в Харкові теракт біля символічного пам’ятника воїнам УПА, замовлений спецслужбами Росії.

Російські куратори нібито планували для організації терактів в Україні використати учасників групи “Харьковское движение сопротивления”. З 2014 року члени групи спеціалізувались на підриві національних пам’ятників, офісів українських патріотичних організацій та автівок активістів, розвідці, а також поширенні антиукраїнської пропаганди.

З квітня 2018 року спецслужби РФ відновили фінансування діяльності “ХДС” для організації терактів у Харкові, ішлося у зведенні СБУ.
Одна із учасниць групи отримала від російських кураторів завдання підірвати пам’ятник воїнам УПА за допомогою саморобної вибухівки. Її затримали під час закладання вибухівки під пам’ятний знак.

СБУ поширила відповідні фото і відео:

Вдома в жінки під час обшуку вилучили символіку “ДНР/ЛНР”.

Затриманій було оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (замах на теракт). Спецслужба розшукує інших членів групи.

Читайте також:
СБУ попередила теракт, який готувала Росія на Харківщині

У Харкові на вулиці вибухнув покинутий пакет: поранені жінка з дитиною. ВЕРСІЇ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна