Мін’юст хоче через суд заборонити партію “Успішна країна” втікача до РФ Клименка

 

Міністерство юстиції просить суд заборонити та ліквідувати політичну партію “Успішна країна”.

Як повідомляє портал судової влади, до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від Мін’юсту, і суд вирішує питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

У партії “Успішна країна” підтвердили наміри влади її ліквідувати.

“Міністерство юстиції України спільно з третіми особами – Службою безпеки України та Генеральною прокуратурою – намагаються через Окружний адміністративний суд міста Києва заборонити і примусово розпустити (ліквідувати) політичну партію «Успішна країна».
При цьому офіційні органи не розкривають подробиці позову. Це говорить про те, що причина заборони партії лежить у політичній площині і пов’язана з майбутніми виборами президента і парламенту України”, – йдеться у заяві, розміщеній на сайті політисили.

У партії вважають, що “заборона на діяльність партії – це пряме порушення права на свободу асоціацій”, та заявили про намір судитися з Мін’юстом.

Як відомо, фактичним керівником партії “Успішна країна” є колишній міністр доходів та зборів часів президента Януковича Олександр Клименко.

Як інформувала “Новинарня“, у Генпрокуратурі стверджують, Клименко разом із бізнесменом Олександром Курченком вони завдали Україні збитків на суму понад 3 мільярди гривень. Лише за часи Євромайдану екс-міністр доходів та зборів нібито вивів 788 мільйонів доларів з України.
Проти нього відкрито кілька кримінальних проваджень, зокрема за відмивання грошей та незаконне відшкодування ПДВ. Раніше екс-міністра підозрювали у зловживанні владою і службовим становищем. Підозра з’явилася через два місяці після його втечі до Росії у 2014 році.
У березні 2017 року, коли Голосіївський райсуд Києва дав дозвіл на заочне розслідування відносно Клименка. У червні йому повідомили про підозру.
Також проти Клименка в Україні розслідується кримінальне провадження у справі про держзраду, арештовується і конфіскується його майно.

Очевидно, що Клименко фінансує активну діяльність своєї партії з РФ.

Читайте також:
Військова прокуратура передала державі арештоване майно
екс-глави “Мінздоху” Клименка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна