Військова прокуратура передала державі арештоване майно екс-глави “Мінздоху” Клименка

 

Арештоване майно колишнього міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка за рішенням Печерського районного суду Києва передане Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Про це на брифінгу 6 жовтня повідомив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає УНІАН.

“Сьогодні на підставі рішення судді, яке винесене 28 вересня поточного року, Головна військова прокуратура передає для управління і подальшого розпорядження відповідно до вимог закону перелік майна, яке арештовано й знаходиться в Україні”, – розповів Матіос про один із результатів розслідування діяльності злочинної організації колишнього президента Януковича та Клименка.

За його словами, йдеться про 154 об’єкти нерухомого майна, які перебувають в Україні, 22 елітні транспортні засоби та тисяча залізничних напіввагонів, а також про корпоративні права юридичних осіб.

Матіос уточнив, що загальна вартість перерахованого майна становить 900 млн. грн., а вартість корпоративних прав юросіб – понад 400 млн. грн.

До цього майна також відносяться квартири в елітних житлових комплексах “Новопечерські Липки”, недобудовані і добудовані маєтки (17 об’єктів) в селищі міського типу Козин, а також майно охоронної структури “Скіф”.

“Крім того, військовою прокуратурою за міжнародно-правовим дорученням уряду Князівства Ліхтенштейн заморожено активів підозрюваного Клименка та його близького оточення на загальну суму близько 20 млн. доларів США”, – сказав військовий прокурор.

Також він розповів, що було накладено арешт на грошові кошти компанії-нерезидента України, кінцевим власником якої є Клименко.

Матіос уточнив, що мова йде про активи, які зберігалися в банку “Юнісон”, що належить групі компаній “Юнісон”.

“Ми арештували і фактично заблокували тут, в Україні, 5 млн. доларів США”, – заявив головний військовий прокурор.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 липня правоохоронці провели 183 обшуки у приміщеннях, що належать Клименку та членам його родини, у тому числі в ТРЦ “Гуллівер” у Києві, декілька поверхів якого є власністю екс-міністра та членів його родини. Як заявляв Матіос, військова прокуратура спільно з Нацполіцією та спецпідрозділом “КОРД” проводить “другу хвилю” розслідування у справі злочинної організації Януковича-Клименка.
Виявлено, що впродовж 2011 року і по січень 2014 року з України було виведено в офшори понад $788 млн, а загальна сума вкрадених Клименком коштів становить $12 млрд за курсом 8 грн за $1, що дорівнює 96 млрд грн.

Читайте також:
Правоохоронці заблокували майно Клименка на 12 мільярдів, – Аваков

Матіос віддав Укрзалізниці тисячу вагонів,
які забрали в компанії екс-глави Мінздоху Клименка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна