Військова прокуратура порушила щодо Клименка справу про держзраду

 

Співробітники Служби безпеки України задокументували нові докази причетності екс-міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка до державної зради.

“Правоохоронці отримали додаткові матеріали, що колишній посадовець під час перебування на посаді своїми діями свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності й недоторканості нашої держави”, – повідомляє прес-центр СБУ 22 листопада.

На підставі зібраних співробітниками СБУ матеріалів Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури 17 листопада 2107 року відкрила ще одне кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України.
Це стаття про державну зраду, її санкції передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, з 24 грудня 2012 року Олександр Клименко працював міністром доходів і зборів України в уряді Азарова. Він утік з України після відставки уряду Азарова в лютому 2017 року.
У Генпрокуратурі стверджують, разом із бізнесменом Олександром Курченком вони завдали Україні збитків на суму понад 3 мільярди гривень. Лише за часи Євромайдану екс-міністр доходів та зборів вивів 788 мільйонів доларів з України.

Проти нього відкрито два кримінальних провадження – за відмивання грошей та незаконне відшкодування ПДВ. За це Клименку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше екс-міністра підозрювали у зловживанні владою і службовим становищем. Підозра з’явилася через два місяці після його втечі до Росії.

У березні 2017 року, коли Голосіївський райсуд Києва дав дозвіл на заочне розслідування відносно Клименка.
У червні йому повідомили про підозру.

14 липня 2017 року правоохоронці провели 183 обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку і членам його сім’ї, в тому числі в ТРЦ “Гулівер” в Києві.
Також у жовтні відбувалися обшуки за адресами політичного проекту КЛименка “Успішна країна”.

Читайте також:
Військова прокуратура передала державі арештоване майно
екс-глави “Мінздоху” Клименка

Матіос віддав Укрзалізниці тисячу вагонів, які забрали в компанії екс-глави Мінздоху Клименка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна