Прокуратура проводить обшуки у представників партії “Успішна країна” екс-міністра Клименка

 

Слідчі Головної військової прокуратури у четвер, 19 жовтня, на підставі дозволів суду проводять обшуки в домівках політичних соратників міністра зборів і доходів часів Януковича Олександра Клименка.
Як передає “Новинарня“, про це інформує управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Обшуки відбуваються “за місцями проживання осіб, причетних до функціонування схеми легалізації грошових коштів”.

“Серед іншого, з метою отримання доказів незаконної легалізації коштів, проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії «Успішна країна»”, – повідомили в ГПУ.

Як відомо, Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та іншими статтями КК України.

Колишній голова Державної податкової служби України та екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко підозрюється в участі в організованій Віктором Януковичем злочинній організації, вчиненні у її складі тяжкого злочину у сфері службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі у великому розмірі, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України та у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України.

Читайте також:
Військова прокуратура передала державі арештоване майно
екс-глави “Мінздоху” Клименка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна