Соцзабез заблокував виплату пенсії звільненому з полону професору Козловському

 

Через виїзд на закордонну конференцію органи соцзабезу в Україні заблокували виплату пенсії професору-релігієзнавцю Ігорю Козловському – переселенцю з Донецька, який тривалий час перебував у полоні бойовиків і був звільнений за обміном 27 грудня.
Як передає “Новинарня“, про проблему повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. У п’ятницю, 22 червня, вона мала розмову з президентом з цього приводу.

“Як уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі сьогодні телефоном спілкувалася з Петром Порошенком щодо ситуації з заблокованою пенсією справжньому герою, професору Ігорю Козловському, звільненому нами у грудні з окупованого Донецька. Президент обурений цією ситуацією. Я теж, як і всі нормальні люди”, – написала Геращенко в “Фейсбуці”.

Геращенко також поставила запитання щодо виплат пенсій внутрішньо переміщеним особам і “принизливої процедури верифікації” під час години запитань до уряду в парламенті.

“Так, верифікація потрібна, але чи не варто її вдосконалити, зробити менш принизливою? А випадок з Ігорем Анатолійовичем, з яким ми разом їздили до Лондона розповідати про незаконно утримуваних (і саме перетин ним кордону став підставою для перевірки й верифікації) – просто кричущий”, – заявила віце-спікер.

За її словами, прем‘єр Гройсман пообіцяв розібратися з цим конкретним випадком.

“Я впевнена, що питання відновлення пенсії Козловському вирішиться в найближчі дні. Але ж багато є історій і людей, про яких ми не знаємо. Тому звертаюся до уряду з пропозицією і проханням – вдосконалити процедуру верифікації пенсіонерів-ВПО”, – зазначила Ірина Геращенко.

Читайте також:
“Маємо лікувати рану Донбасу”.
Чим живе учений Козловський після звільнення з полону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна