Ердоган обіцяв Україні допомагати зі звільненням політв’язнів з РФ, – Клімкін

 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв допомагати Україні у подальшому звільненні заручників та політв’язнів з російського полону.
Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі “5-го каналу” в понеділок, 18 червня.

“Це було дуже важливо щодо Ільмі [Умерова] і щодо Ахтема [Чийгоза]. Ми довго про це говорили. Це було дуже непросто. Я вважаю, що Ердоган сам колись має про це розповісти, можливо, там після виборів, але краще працювати над новим звільненням”, – сказав Клімкін.

“Розповідати, звичайно, можна, але це завжди дуже чутливо. Краще звільнити більше. І він сказав, що буде нам допомагати. Ми про це говорили. Більше свідомо нічого не скажу”, – зазначив глава МЗС.

Як відомо, 9 жовтня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив про досягнення домовленості з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом щодо координації дій у захисті прав і свобод громадян України в окупованому Криму.
25 жовтня засуджених російською владою заступників голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Росія видала Туреччині, звідки вони прилетіли до Києва.
У процесі звільнення був задіяний турецький президент. Згодом ЗМІ повідомили, що Росія відпустила Умерова і Чийгоза в Туреччину в обмін на двох своїх шпигунів.

Як відомо, в РФ залишаються понад 70 українських політв’язнів.

Читайте також:
Чийгоз та Умеров просили Ердогана про пріоритетне звільнення Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна