Омбудсмани України та Росії можуть разом відвідати Сенцова та Вишинського

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 18 червня зустрілася в Москві з російським омбудсманом Тетяною Москальковою. Про це Денісова пише у “Фейсбуці”.

“Обговорили можливість синхронності перших наших відвідувань. Подальші наші візити ми проводитемо вже в різний час.
Ми перевіримо умови утримання, а також переконаємося в тій інформації, що надавали одне одному в листах.
Дати візитів ще обговорюємо”, – зазначає вона.

Москалькова також допустила можливість спільного з Денісовою відвідування Олега Сенцова та Кирила Вишинського.

“Попередня зустріч дозволила виробити деякі кроки, і ми маємо намір разом [з Денисовою] або з уповноваженим з прав людини в Салехарді відвідати Сенцова. Після цього, оскільки ми домовилися про паритетні кроки, готові були б відвідати Вишинського, і нам підкаже Людмила Леонтіївна найбільш оптимальний графік відвідування, для того щоб дорожня карта була ефективна “, – цитує Москалькову ТАСС.

Дати візитів, за словами Москалькової, ще уточнюються.

Як повідомляла “Новинарня“, Денісова вирушила до Росії 13 червня, але за 5 днів не змогла потрапити до жодного українського в’язня. Вранці 18 червня її не пустили до Романа Сущенка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна