Апеляційний суд у Херсоні залишив “негромадянина” Вишинського під арештом. ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

 

Апеляційний суд Херсонської області залишив у силі рішення міського суду Херсона щодо двох місяців арешту для керівника пропагандистського “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського.

Після виходу з нарадчої кімнати в п’ятницю, 1 червня, колегія суддів оголосила, що відмовляє у задоволенні клопотання сторони захисту про пом’якшення запобіжного заходу.

Цього ж дня на засіданні суду адвокати клопотали про можливість перебування Вишинського поруч із ними в залі, а не в скляному боксі. Однак колегія суддів відмовила і в цьому.

У відповідь захист Вишинського заявив про відвід суддів, заявивши, нібито “ставлення колегії є упередженим і до Вишинського, і до сторони захисту, клієнта позбавляють можливості отримання юридичну допомогу”. Марно.

Фотогалерея:

Кирило Вишинський - суд 1 червня 2018 _3 Кирило Вишинський - суд 1 червня 2018 _4 Кирило Вишинський - суд 1 червня 2018 Кирило Вишинський - суд 1 червня 2018 _1
<
>
Кирило Вишинський у суді, в Херсоні червень 2018 року. Фото: Новинарня

“На минулому засіданні всі перебували в одному приміщенні. Це не викликало ні в судді, ні інших присутніх жодних складнощів. Прокурор тоді не заявляв про тримання мене окремо. Чи це не упереджене ставлення до справи? Мене переміщують з великою кількістю конвою, як людину, яка вбила Кеннеді”, – заявив сам Кирило Вишинський.

Також він заявив із “клітки”, що виходить з українського громадянства, надалі буде лише громадянином РФ і просить про правову допомогу президента Путіна.

Вишинський висловив переконання, що вирок у його справі вже готовий, і слідство лише “піджене” під цей вирок факти з його роботи в Україні.

При цьому він не шкодує про те, що зробив.

Відео:

Читайте також:
Справа пропагандиста Вишинського: важливі нюанси та акценти

Як повідомляла “Новинарня“, затримання Кирила Вишинського та обшуки в київському офісі “РИА Новости Украина” відбулися вранці 15 травня.
Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (“державна зрада”). Вишинському оголосили про підозру.

Крім іншого, у нього виявили паспорт громадянина РФ.

Обшуки було проведено також у квартирі кореспондента РІА “Новости” в Україні Людмили Лисенко та глави представництва російської держагенції Андрія Бородіна.

Заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що Росія щомісяця виділяла на “РИА Новости Украина” 53 тисячі євро, які переводилися через фіктивну сербську фірму.

Херсонський міський суд 17 травня арештував Вишинського на два місяці – до 13 липня – без права внесення застави (заставу не передбачає 111-та стаття КК про державну зраду, яку йому інкримінують).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна