СБУ розкрила діяльність медіаструктур РФ в Україні, затримано керівника РІА “Новости”

 

У Києві затримали співробітника російської інформаційної агенції Кирила Вишинського.

Про це повідомило РІА “Новости”, де, власне, й працює Вишинський.

За словами його колег, журналіста затримали в Києві на вулиці поруч з його будинком.

Невдовзі в агентстві повідомили, що в їхньому офісі в Києві відбуваються обшуки.

“Вранці (сьогодні, 15 травня – “Н”) в офіс подзвонили люди у формі з написом СБУ. Очевидці бачили, як люди з домкратом увійшли в будівлю, де розташований офіс агентства. Після цього журналістка, яка перебувала всередині, перестала виходити на зв’язок”, – пишуть РІА “Новости” в повідомленні під заголовком “Співробітники СБУ увірвалися в офіс РІА Новости Украина”.

Тим часом речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила у “Фейсбуці“, що “співробітники Служби безпеки України спільно з Прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації“.

За її словами, правоохоронці встановили, що ці структури “використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України“.

Гітлянська підтвердила, що в українському офісі РІА “Новости” відбуваються обшуки, затримано його керівника. “Наразі відбуваються слідчі дії. Деталі операції оприлюднимо сьогодні додатково”, – пообіцяла речниця Служби безпеки.

Згодом вона уточнила, що питання щодо затримання керівника офісу РІА Новости в Україні “вирішується”.

Гітлянська також запевнила, що по завершенні слідчих дій СБУ оприлюднить наявну у відомства “обґрунтовану доказову базу“.

Кирило Вишинський раніше був кореспондентом телеканалу “Россия” в Україні. Зокрема, робив для нього репортажі та прямі включення під час Революції гідності.

За даними сайту “Миротворець“, у 2015 році президент РФ Володимир Путін своїм указом надав Вишинському російське громадянство.

Кирило Вишинський тривалий час був власкором телеканалу “Россия” в Україні. Фото з ФБ

Читайте також:
СБУ видворила з України двох російських телепропагандисток. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.