Генпрокуратура відкрила провадження на Мураєва. Справу віддали СБУ

 

Генеральна прокуратура відкрила провадження через заяву народного депутата Євгена Мураєва щодо українського політв’язня Олега Сенцова.

Про це вдень 8 червня повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

З її словами, підставою для реєстрації провадження став заклик депутата Сергія Пашинського порушити щодо Мураєва справу “через його неправомірні дії”.

“Генеральною прокуратурою України 8 червня до ЄРДР внесено повідомлення щодо вчинення народним депутатом України Є. Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 383 КК України”, — повідомила Сарган.

Згадані статті Кримінального кодексу – “Державна зрада” і “Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину”.

Досудове розслідування кримінального провадження доручено Головному слідчому управлінню СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, 7 червня Мураєв заявив в ефірі каналу “112 Україна”, що “частина населення сприймає Сенцова як терориста”.

“Сенцова можна по-різному сприймати. З точки зору, що людина готувала підпали та вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він є, напевне, героєм. Час розставити на свої місця, хто правий, а хто не правий”, — сказав він.

При цьому Мураєв говорив також про “лже-героїв”, яких “створюють” під час спецоперацій СБУ, заявляв, що справжні герої були лише в СРСР часів Великої вітчизняної війни, порівнював Сенцова у його протидії Україні з Надією Савченко тощо.

Читайте також:
Готовий до смерті: Сенцов відмовляється від примусового годування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна