Мураєва, що назвав Сенцова терористом, вимагають посадити за держзраду

 

Скандалом завершився виступ проросійського нардепа Євгена Мураєва в ефірі телеканалу “112” у четвер, 7 червня. Українців обурили слова політика про в’язня Кремля Олега Сенцова, який голодує в російській в’язниці.

“Сенцова можна по-різному сприймати. З точки зору того, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм. Час розставить на свої місця, хто правий, а хто неправий “, – заявив Мураєв.

Слова Мураєва викликали негативну реакцію як звичайних українців, так і політиків та посадовців.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у “Твіттері” назвав нардепа “покидьком”.

Депутат Сергій Пашинський під час виступу з трибуни Верховної Ради 8 червня від імені фракцій БПП і “Народний фронт” заявив, що СБУ та ГПУ мають порушити справу проти Мураєва.

“Не встигла Верховна Рада звернутися до міжнародного співтовариства з вимогою посилити тиск на Російську Федерацію з метою звільнення українських політв’язнів, як реакція Москви була миттєвою. Істота, яка носить мандат народного депутата України, на прізвище Мураєв, на телеканалі NewsОne зробила заяву, що по Сенцову не все просто, що ця людина готувала підриви, підпали, і що час все розставить на свої місця”, – цитує Пашинського УНІАН.

На думку політика, СБУ має порушити справу за статтею 111 ККУ – державна зрада, а ГПУ за статтею 383 ККУ – за надання завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину.

Так, перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко вимагала від Мураєва вибачень. При цьому вона зазначила, що до парламенту його привів “Опоблок”, повідомляє УНІАН.

У відповідь “опоблоківець” Олександр Долженков почав з місця кричати, що Мураєв не член “Опозблоку” і він не обирався за списком партії. На ці слова депутат Юрій Береза підвівся із свого робочого місця і зі словами: “Що ти гавкаєш?” підбіг і вдарив декілька раз Долженкова.


Читайте також:
Мураєв звільнив з каналу NewsOne ведучого Миколу Вересня, який облив водою сепаратиста. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна