Путін пообіцяв, що підтримає “ДНР/ЛНР” у час мундіалю

 

Росія продовжить “надавати допомогу” незаконним збройним формуванням “ЛНР” і “ДНР” на українському Донбасі.

Про це сказав президент РФ Володимир Путін у четвер, 7 червня, відповідаючи на “прямій лінії” на відеозапитання російського письменника Захара Прилєпіна, який воює на боці бойовиків “ДНР”.

Прилєпін зазначив, що бойовики “ЛНР/ДНР” побоюються, що українська армія “скористається чемпіонатом світу з футболу і почне активні бойові наступальні дії”.

 

Натомість Путін “сподівається, що до таких провокацій не дійде”.

“А якщо це трапиться, я гадаю, що це буде мати дуже важкі наслідки для української державності в цілому”, – заявив очільник держави-агресора.

“Розраховую, що нічого подібного не трапиться. Та й неможливо залякати людей, які живуть на цих територіях.. В “ЛНР”, “ДНР”. Ми бачимо, що там відбувається, як люди це все переносять… Ми надаємо обом невизнаним республікам допомогу і будемо це робити далі”, – сказав він.

Водночас Путін вважає, що “чинне українське керівництво не здатне вирішити цю проблему”.

Як відомо, Росія здійснює військову агресію проти України з лютого 2014 року, постачає незаконним збройним формуванням на Донбасі техніку та підсилює їх лави громадянами РФ, своїми військовими.
При цьому РФ не визнає своєї участі у військових діях, називаючи їх “внутрішнім конфліктом”.

Читайте також:
Окупанти приховують російських найманців за паспортами “ДНР/ЛНР”,
– розвідка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна