Окупанти приховують російських найманців за паспортами “ДНР/ЛНР”, – розвідка

 

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російське окупаційне командування активізувало заходи щодо залучення громадян РФ для поповнення особовим складом з’єднань і частин “1-го і 2-го армійських корпусів”.

Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 6 червня заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

При цьому, за його словами,  так звані “органи держбезпеки” самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” спільно з представниками ФСБ Росії посилюють заходи з приховування перебування російських громадян у складі підрозділів окупаційних військ.

Для цього російським найманцям оформлюють паспорти “ДНР/ЛНР”, а документи, які підтверджують громадянство РФ, у них вилучають.

Окрім того, українська розвідка зафіксувала прибуття для посилення угрупування військ противника на Маріупольському напрямку підрозділу т. зв. “козаків Приазовського козачого війська”.

Водночас, більшість “козаків” самовільно залишають місця тимчасового базування, щойно для них виникає загроза залучення до активних бойових дій.

Читайте також:
Командування “ДНР/ЛНР” вилучило документи в російських “іхтамнєтів”, – розвідка

На Донбасі збили російський безпілотник. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна