Держсекретар США Помпео вперше обговорив з Лавровим питання України

 

Новий держсекретар США Майк Помпео в ході телефонної розмови з главою російського МЗС Сергієм Лавровим обговорив відносини між двома країнами і способи їх поліпшення.
Про це йдеться в заяві на сайті Білого дому.

Для того, щоб поліпшити взаємини між Сполученими Штатами і Росією, російській владі необхідно зробити конкретні кроки для вирішення накопичених проблем, зазначили в адміністрації США.

“Помпео і Лавров обговорили проблеми і питання, пов’язані з двосторонніми відносинами, а також ситуацію в Україні та Сирії. Держсекретар Помпео підтвердив, що, хоча США прагнуть до поліпшення відносин з Росією, це відбудеться, тільки якщо Росія продемонструє, що вона готова прийняти конкретні заходи для вирішення проблем, які нас турбують, включаючи втручання у внутрішні справи США”, – йдеться в заяві.

Вказується, що це була перша бесіда Помпео з главою російського МЗС з моменту вступу держсекретаря посаду.

Читайте також:
Помпео знову був у КНДР. І звільнив там з тюрми трьох американців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна