Помпео знову був у КНДР. І звільнив там з тюрми трьох американців

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що троє американців, затриманих Північною Кореєю, їдуть додому разом із державним секретарем Майком Помпео, який був із візитом у Пхеньяні.

Трамп у “Твіттері” оголосив, що особисто прибуде на авіабазу Ендрюс, аби зустріти Помпео і трьох американців корейського походження, яких утримувала КНДР.

“…Вони, здається, почуваються добре”, – додав президент.

Крім того, президент США нагадав, що дата і час його зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином визначені.

Як передає “Радіо Свобода”, троє американських громадян корейського походження – Кім Донг Чул, Тоні Кім і Кім Хак Сонг – були затримані в Північній Кореї і перебували в ув’язненні тривалий час.

Держсекретар США Майк Помпео 9 травня в столиці КНДР Пхеньяні заявив, що Сполучені Штати віддані роботі з Північною Кореєю для забезпечення миру на Корейському півострові.

Помпео перебував у Північній Кореї, щоб завершити підготовку зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Цей візит до Пхеньяна був другою поїздкою Помпео в Північну Корею за останні два місяці.

Читайте також:
Білий дім показав фото секретної зустрічі Помпео й Кім Чен Ина

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна