Українського журналіста Шаройка в Білорусі посадили на 8 років за “шпигунство”

 

Верховний суд Білорусі оголосив вирок українському журналісту Павлу Шаройку. Він отримав “понад вісім років позбавлення волі”. Про це журналістам до початку форуму  заявив посол України в Білорусі Ігор Кизим, передає tut.by.

“Зараз Шаройко знаходиться в СІЗО КДБ. Днями його відвідував український консул, на умови утримання засуджений не скаржиться, – пояснив посол.

Кизим додав, що з Шаройком також бачилася дружина.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 листопада 2017 року стало відомо, що в Мінську КДБ Білорусі затримав власного кореспондента “Українського радіо” в Білорусі, колишнього власного кореспондента агентства УНІАН у Мінську, громадянина України павла Шаройка.
За словами посла України в Білорусі Ігоря Кизима, Шаройка звинувачують у шпигунстві й утримують в слідчому ізоляторі КДБ Республіки Білорусь.

Читайте також:
КДБ Білорусі: затриманий Шаройко – шпигун із ГУР МОУ

КДБ Білорусі затримало українського журналіста Шаройка
за обвинуваченням у шпигунстві. Він в СІЗО

КДБ Білорусі затримало ще одного українця

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна