КДБ Білорусі затримало ще одного українця

 

У Білорусі арештований ще один громадянин України – білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ “Завод обважнювачів” (м. Костянтинівка Донецької області).
Про це йдеться в листі на ім’я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, повідомляє LB.ua.

У зверненні, підписаному в. о голови правління цього заводу О. Козьменко, сказано, що директор ПАТ “Завод обважнювачів” Скиба Олександр Сергійович (7 травня 1978 року народження) прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на переговори з ВАТ “Мінський тракторний завод”, з яким в українського підприємства існує договір про постачання продукції, що використовується в ливарному виробництві білоруського заводу.

Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 того ж дня за місцевим часом. Пізніше він вийшов на зв’язок о 19:20 і повідомив, що збирається повертатися додому в цей же день.

Проте наступного разу на зв’язок Олександр Скиба вийшов вже вранці він зателефонував дружині з чужого білоруського номера і повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

“Намагаючись дізнатися долю нашого співробітника я звернувся по телефону, знайденому в мережі інтернет, до оперативного чергового Управління КДБ Білорусії в м. Мінськ із запитом про затримання нашого співробітника. Чоловік, який представився заступником оперативного чергового, підтвердив мені факт утримання нашого співробітника в цьому закладі”, – йдеться в листі.

Представник КДБ Білорусі не повідомив обставин і мети затримання, пообіцявши передзвонити якщо виникне така необхідність.

Нагадаємо, у жовтні в Білорусі затримали власного кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка. Його звинуватили в шпигунстві.
Також у серпні на території Білорусі затримали 19-річного українця Павла Гриба, сина офіцера-прикордонника. Його схопили російські спецслужби і переправили на територію РФ, де він тепер перебуває в СІЗО у Краснодарі за обвинуваченням у тероризмі (нібито плануванні теракту в Сочі).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна