Кореспондент Українського радіо Павло Шаройко затриманий у Білорусі

 

У Білорусі правоохоронці затримали журналіста “Українського радіо”, громадянина України Павла Шаройка.

Як інформує “Радіо Свобода”, про це повідомив у соцмережі голова Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

За його словами, Павло Шаройко працює власним кореспондентом “Українського радіо” в Білорусі.

“Від офіційних відповідей на наш запит посольство Білорусі поки ухиляється. З нашої власної неофіційної інформації в Білорусі, йому висунуто стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в «шпигунстві»”, – написав Аласанія.

Генеральний продюсер “Українського радіо” Дмитро Хоркін також заявив про затримання журналіста.

Він зазначив, що Шаройко близько двох тижнів не виходив на зв’язок. Усі спроби редакції додзвонитися до журналіста та його родичів не давали результату, без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації.

На “Українському радіо” заявили, що з’ясовують усі обставини ймовірного затримання.

Як відомо, у серпні на території Білорусі ФСБ Росії незаконно затримала й арештувала 19-річного Павла Гриба – сина українського громадського діяча, офіцера-прикордонника.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна