Чоловіка, що стріляв у одеського активіста, відправили у СІЗО

 

Приморський районний суд Одеси у четвер, 3 травня, обрав запобіжний захід для Абзала Баймукашева, якого затримали після замаху на місцевого активіста Сергія Стерненка. Про це сам Стерненко повідомив у “Фейсбуці”.

Засідання почалося о 13:30. Прокурор вимагав для затриманого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суддя підтримав клопотання обвинувачення та призначив Баймукашеву арешт терміном 60 діб.

Як повідомляла “Новинарня“, напад на проукраїнського громадського активіста, екс-керівника місцевого “Правого сектора” Сергія Стерненка стався 1 травня. Невідомий вистрілив у чоловіка ззаду з травматичної зброї. Нападник був затриманий на місці.

7 лютого на Сергія Стерненка вже нападали біля його будинку – тоді його побили биткою. Активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов. Стерненка підозрюють у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси.
25 листопада суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внести заставу в сумі 608 тисяч гривень, яка була внесена головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим.

14 грудня 2017 року Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для Стерненка у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.
Стерненка підозрюють у збуті наркотиків. Активіст зазначив, що злочин, в скоєні якого його підозрюють, датується 2014 роком, а провадження проти нього відкрили 29 листопада 2017 року.
“Думська” писала, що йдеться, ймовірно, про справу, розпочату 28 лютого 2014 року за фактом торгівлі курильними сумішами в мережі магазинів для риболовлі “Поплавок”.

Читайте також:
Напад на Найєма: затриманим обрали запобіжний захід. ВІДЕО

https://www.facebook.com/sternenko/posts/2133313650278306

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна