Напад на Найєма: затриманим обрали запобіжний захід. ВІДЕО

оновлено

У Шевченківському суді Києва 2 травня відбулося обрання запобіжного заходу для трьох молодиків, що напали на народного депутата Мустафу Найєма.
Усіх відправили під домашній арешт.

Про це провідомляє “Новинарня” із посиланням на сторінку у “Фейсбуці” брата потерпілого – адвоката Масі Найєма, який вів стрім із залу суду.

Питання про запобіжний захід першому розглядала суддя Олена Мєлєшак.

Суд відхилив клопотання прокурора щодо обрання затриманому громадянину Росії Магомеду-Саліху Саітову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  Підозрюваному за ч. 2 ст. 296 призначили цілодобовий домашній арешт із зобов’язанням носити електронний браслет і здати паспорти до 30 червня.

Також на Магомеда-Саліха Арбуйовича Саітова покладено обов’язок прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду за першою вимогою; не відлучатись з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

“Його участь в інциденті була в тому, що він штовхав мого брата, у тому числі в спину (на відео це добре видно). Щодо причетності його у продовженні бійки з іншої сторони “Арени” – слідство ще встановлює його причетність”, – написав Масі Найєм.

Другий судовий розгляд стосувався громадянина України на ім’я Саітов Ахмед Абубакарович, також підозрюваний за ч.2 ст.296.

“Його участь в інциденті була в тому, що він керував автомобілем Мercedes АА 0095 ТТ і викликав по телефону ймовірно брата на ім’я Мага, який наніс найважчі тілесні ушкодження моєму брату. Саме його дії спровокували всю ситуацію, яка сталась 30 квітня”, – написав Масі Найєм у “Фейсбуці”.

Обвинувачення просило застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак суддя Тетяна Левицька відправила Ахмеда Саітова під домашній арешт, заборонивши йому залишати приміщення за місцем проживання в період з 23:00 до 06:00 до 30 червня 2018 року. Він також має здати паспорти, не відлучатися зі свого населеного пункту, де зареєстрований, і “прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю”.

Громадянин РФ Темербулатов Умолт Русланович, підозрюваний за ч.2 ст. 296 ККУ, “тримав Мустафу за руки, коли його вдарили, а також (…) продовжив злочинні діяння з іншої сторони “Арена-Сіті”, коли Мустафа намагався зупинити особу, що нанесла перший удар, до прибуття поліції”, зазначає Масі Найєм.

І тут суддя Левицька відмовила в клопотанні прокуратурі, обравши лише нічний домашній арешт із зобов’язаннями.

 

“Єдина новина, яка трохи дає надії, це те що прокуратура отримала дозвіл на затримання підозрюваного, який втік. Але міжнародний розшук – це буде дійсно непогано. На даному етапі”, – додав Масі Найєм.

Як повідомлялаНовинарня“, народного депутата Мустафу Найєма (БПП) 30 квітня побили на Бессарабській площі в центрі Києва, зламавши йому щелепу. Інцидент стався внаслідок конфлікту на дорозі. Поліція затримала трьох учасників нападу, ще одного оголосили у розшук. Він виїхав з України (літаком на Баку). Зазначалося, що кривдники нардепа – молоді люди чеченського походження.

Читайте також:
Депутату Найєму зламали щелепу в центрі Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна