Депутату Найєму зламали щелепу в центрі Києва. ПОДРОБИЦІ

 

Народного депутата Мустафу Найєма (БПП) побили в центрі Києва, зламавши йому щелепу.
Інцидент стався навпроти Бессарабського ринку надвечір у понеділок, 30 квітня, внаслідок конфлікту на дорозі.

“Уцілому нічого екстраординарного. “Кубик” на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що у нього більше прав і спробував підрізати”, – прокоментував інцидент нардеп на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами Найєма, згодом почалася перепалка, після чого він викликав поліцію за номером 102.

“Водій і пасажир “кубика” помінялися місцями і вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, людей четверо-п’ятеро. Перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою – дали в щелепу, далі якийсь час пам’ятаю смутно; наздогнати не вийшло. Тепер у лікарні”, – розповів Найєм.

Голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля підтвердив “Громадському” факт нападу на депутата. За його словами, підозрювані спочатку втекли з місця інциденту, однак поліція їх затримала.

“Загалом є четверо затриманих. Справу за певною статтею вже потім кваліфікують слідчі, але схоже, що це хуліганські дії”, — сказав Зозуля.

Журналіст Юрій Бутусов у соцмережі зазначив, що “Найєма зупинила на Бессарабці група мажорів-чеченців, 1996-99 року народження. Троє на “Мерседесі Гелендваген”, один на БМВ”.

“Зграя мажорів виявилася боягузливою. Вчотирьох наїхали на Мустафу, потім одна найбільш бикувата істота вдарила Мустафу, користуючись тим, що їх більше і що Мустафа не очікував удару. Всі четверо відразу після удару втекли. Негідників на “кубику” затримали, той, хто на БМВ – в розшуку”, – написав Бутусов, додавши, що нападники – студенти Нацуніверситету.

За його словами, у Мустафи серйозна травма – перелом щелепи.

Товариш і колега Найєма по фракції Сергій Лещенко увечері провідав Мустафу в лікарні і розповів, що депутата прооперували, і він дав свідчення поліції.

“Надходять сигнали, що підозрювані вже намагаються “порішати” питання. Хамство і гроші породжують вседозволеність, а потім – кримінальні злочини. Якщо ми хочемо бути нормальною країною, то єдиний вихід із ситуації – це незворотність покарання”, – заявив Лещенко.

Брат Мустафи – адвокат, ветеран АТО Масі Найєм – намагається знайти інформацію про нападника-втікача.

“Номери кубика АА 0095 ТТ. Номери BMW АА 9559 МІ.
Безпосередній учасник нанесення тілесних був в автомобілі BMW і до цих пір не знайдений, він в бордовою футболці на фото нижче”, – написав Масі в “Фейсбуці”.

Читайте також:
Найєм: Не варто весь протест зводити до персони Саакашвілі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна