Найєм: Не варто весь протест зводити до персони Саакашвілі

 

Мустафа Найєм
народний депутат від БПП, журналіст, член партії “Демальянс”

(FB)

Михайлу Саакашвілі і його команді варто дати вичерпні відповіді на всі запитання, що постають. Відмовчуватися на звинувачення, висунуті сьогодні прокуратурою – не вихід.

Цілком можливо, що матеріали, оприлюднені Юрієм Луценком, сфабриковані. Але “фінансування Курченко” – це той випадок, коли не хочеться гадати.

Чи був Дангадзе довіреною особою Михаїла? Чи були в нього або його оточення контакти з Сергієм Курченком? Чи отримувала команда Саакашвілі будь-яку підтримку з Російської Федерації?

Мовчання, гасла та ухильні відповіді неприйнятні. У ситуації війни з Росією будь-які питання без відповідей, підозри і факти, які неможливо пояснити, були б убивчими.

Окремо я б хотів знати: чи дійсно соратники Михайла Саакашвілі в такому тоні і з таким ставленням говорили про акції 17 жовтня?
Це важливо, оскільки для багатьох людей це виглядало зовсім інакше, і зовсім з іншими намірами вони виходили на площу.

Але і зводити все, що відбувається, до одного прізвища не варто. Це не виступи на підтримку вождя, а результат недовіри й нерозуміння людей безлічі абсурдних кроків, спрямованих на дискредитацію опонентів та спроби виставити всіх, хто проти, або маргіналами, або ворогами народу.

І все це на тлі безкомпромісної війни проти НАБУ, громадянського суспільства та ігнорування реальних сепаратистів – мерів багатьох міст на Сході, Труханова, Медведчука і т.ін.

Те, про що говорить Михеїл останні два роки, суспільство вимагало 25 років до нього, під час його співпраці з Петром Порошенком та вимагатиме далі.

Вбити обурення мільйонів людей злодійством, корупцією і круговою порукою однією кримінальною справою неможливо. Ми це вже теж проходили.

Зараз важлива тверезість, а не сліпа віра одним чи іншим. Справі це не допоможе.

Читайте також:
Тука про прослушку Саакашвілі: Завдяки блокаді,
яку влаштували його прибічники, підприємства ОРДЛО перейшли до Курченка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна