Мер підконтрольного міста на Донеччині виявився громадянином РФ і виїхав до Росії, – нардеп

 

Міський голова Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов, імовірно, став громадянином Росії.
Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” народний депутат від Блоку Порошенка Дмитро Лубінець.

За його словами, Аксьонов подав заяву на отримання громадянства РФ ще в червні 2014 року.

На виборах мера міста в жовтні 2015 року за Андрія Аксьонова проголосували 68,9%, незважаючи на те, що раніше він відкрито підтримував сепаратистів.

У дописі Лубінця ідеться: “Місцеві патріоти повідомляли, що Аксьонов брав участь в організації псевдореферендуму 11 травня 2014 року про відділення Донбасу від України.

До мене надійшла інформація, що ця людина взагалі не мала ні морального, ні законного права балотуватися в мери українського міста. Відповідно до отриманої копії форми №1П, заповненої власноруч Аксьоновим Андрієм Анатолійовичем, 21 червня 2014 року він написав заяву на отримання паспорта громадянина РФії.

Виявляється, що ще 27 листопада 2012 року А. А. Аксьонов був зареєстрований у м. Севастополь по вул. Щербака 8. За цією адресою також зареєстровано територіальний підрозділ УМВС Росії по Севастополю”.

Лубінець оприлюднив заяву Аксьонова на отримання громадянства РФ, подану вже після початку окупації російськими військами території України.

Він також дав зрозуміти, що станом на даний час Аксьонов виїхав до Росії.

“…Нещодавно в соціальній мережі “Фейсбук” з’явилася інформація, нібито від прикордонного загону м. Чернігів, що 5 листопада 2017 р. о 06.30 через пункт пропуску “Сеньківка” (Чернігівська область) Аксьонов Андрій Анатолійович, мер м. Добропілля, виїхав до Російської Федерації”, – написав Лубінець.

Місто Добропілля розташоване за 85 км від Донецька на північний захід, за 15 км від межі Дніпропетровської області.

Аксьонов Андрій Анатолійович, 02.02.1971 р. народився в смт Новодонецьке, що входить до складу міста Добропілля.
Обирався Новодонецьким селищним головою у 2008 році та 2010 роках. 18 листопада 2015 року обраний Добропільським міським головою.

У мережі є свідчення того, що Аксьонов брав участь в організації в смт Новодонецьке незаконного референдуму за “ДНР” 11 травня 2014 року.

Надалі він заявляв, що не організовував це голосування, і то був не референдум, а “соцопитування”.

На запитання ЗМІ щодо звинувачень на його адресу в сепаратизмі Аксьонов відповів, що обвинувачення виносить суд чи прокуратура. “Все це, я так розумію, плітки, — сказав він. — Коли я почую офіційні звинувачення, з ними я погоджуся”.

Аксьонов наголошував, що його обрали 70% городян, а звинувачення в сепаратизмі закидає меншість.

Навесні 2017 року Андрій Аксьонов заявляв, що йому не потрібно, щоб у місті “маячили ці рвані ганчірки”, маючи на увазі прапори України. Борди “Добропілля – це Україна” теж зникли з міста.
Патріотично налаштовані депутати звернулися до мера з вимогою повернути державну символіку, на що Аксьонов відповів, що не робитиме цього.

Читайте також:
Меру Торецька вручили підозру в сепаратизмі й хочуть арештувати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна