Меру Торецька вручили підозру в сепаратизмі й хочуть арештувати

 

Прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецька (кол. Дзержинськ) Володимиру Слєпцову повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність України та участі у терористичній організації. Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Слєпцова підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Зараз прокуратура готує клопотання до суду про обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством встановлено, що мер був пов’язаний з організацією та проведенням на території Торецька незаконного референдуму щодо оголошення державної самостійності терористичної організації “ДНР”.

За даними прокуратури, підозрюваний посадовець 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму в місті.

“Окрім мера та депутатів, участь у сесії брали представники терористичної організації “ДНР”, які закликали визнати псевдореспубліку та незаконно зняли і винесли з сесійної зали стяг України”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
У Торецьку СБУ затримала чотирьох колишніх бойовиків “ДНР”. ВІДЕО

Суд у Краматорську відмовився арештувати поліцейського-зрадника,
який працював на терористів “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна