Суд у Краматорську відмовився арештувати поліцейського-зрадника, який працював на терористів “ДНР”

 

У місті Краматорськ (центр Донецької області) суд відмовився задовольнити клопотання про арешт і тримання під вартою поліцейського – начальника конвою Костянтинівського відділення поліції, який співпрацював з бойовиками “ДНР” та здавав їм у полон затриманих людей.
Про це сьогодні, 18 березня, повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

“Прокуратурою Донецької області внесено клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Однак слідчим суддею Краматорського міського суду в задоволенні клопотання відмовлено, підозрюваний залишений на волі“, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі вважають таке рішення необґрунтованим і готують скаргу до Апеляційного суду з вимогою залишити за ґратами поліціянта-зрадника.

Встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Костянтинівка було захоплене учасниками терористичної організації “ДНР”, 25-річний начальник конвою Костянтинівського відділення поліції (тоді – міліції) в Донецькій області порушив присягу на вірність народу України і погодився співпрацювати з терористами.

Старший сержант міліції здійснював затримання громадян за порушення встановлених бойовиками правил громадського порядку та, застосовуючи спеціальні засоби і фізичне насилля, доставляв їх до так званої “комендатури ДНР”, яка була розташована у приміщенні Костянтинівської міської ради. Надалі затримані особи  піддавались тривалому незаконному позбавленню волі, фізичному насильству та примусовим роботам.

Після визволення міста від окупантів зрадник продовжив службу в Костянтинівському МВ ГУМВС України в Донецькій області.

16 березня 2016 року його злочинну діяльність було викрито слідчим відділом прокуратури Донецької області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки Донецької області ДВБ Національної поліції України. Чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (“створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Читайте також:
Суд на Волині посадив на 12 років земляка, який воював за “ДНР”

Найєм: Оскаржуємо рішення суду про виправдання мера-сепаратиста з Дебальцевого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна