Мінінфраструктури вибило дивіденди із “забутого” порту у В’єтнамі, що належить Україні

 

В’єтнамський порт “Лотос”, у якому 38% акцій належать Україні, виплатить нашій державі 140 тис. доларів дивідендів за 2017 рік.
Про це у середу, 25 квітня, написав міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Починалося все з фото дулі, яку надіслали факсом. Коли в 2015 році ми з Андрієм Пивоварським почали розбиратися, куди «зник» наш порт у В’єтнамі – на наш офіційний запит нам просто прислали фото з коротким підписом «ничего не палучица». Завдяки спільній роботі з СБУ і НАБУ ми відновили контроль над державною часткою морського порту у В’єтнамі”, – заявив міністр.

“Держава вже отримала 200 000 доларів США дивідендів за 2012-2016 роки, і щойно схвалено рішення перерахувати Україні 140 000 доларів США за 2017 рік.
Переконаний, відрахування Україні зростуть за підсумками проведеного аудиту роботи порту у 2012-2017 роках”, – додав глава Мінінфраструктури.

Як відомо, наприкінці лютого 2017 року начальник Одеського регіонального відділення Фонду держмайна Олексій Косьмін поінформував, що уряд прийняв рішення про пошук додаткових активів підприємства державної судноплавної компанії “Чорноморське морське пароплавство” (ЧМП) у В’єтнамі і в Барселоні (Іспанія).
Порт “Лотос” розташований біля Хошиміна – одного з найбільших міст В’єтнаму.

Читайте також:
Омелян хоче санкцій для авіакомпаній, які возили найманців РФ до Сирії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна