Омелян хоче санкцій для авіакомпаній, які возили найманців РФ до Сирії

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян доручив Державній авіаційній службі України здійснити перевірку інформації про перевезення сирійською авіакомпанією Cham Wings російських найманців між Дамаском і Ростовом-на-Дону.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Раніше про такі факти заявило агентство Reuters.

“За 14 місяців – з 5 січня 2017 року – авіакомпанія здійснила 51 політ із Дамаска і Латакії в Ростов-на-Дону й назад. Щоразу для цього використовувалися лайнери Airbus A320, які можуть перевозити до 180 пасажирів”, – зазначили в агентстві.
Рейси, недоступні для звичайних пасажирів, прибували до РФ у нічний чи ранковий час доби.

Cham Wings із 2016 року перебуває під санкціями США. Компанію звинуватили в доставці до Сирії бойовиків-союзників президента Башара Асада, зброї та спорядження для сирійської розвідки.

Зазначається, що раніше літаки Аirbus належали європейським і американським авіакомпаніям, апізніше вони опинилися в парках близькосхідних компаній через мережу посередників і офшорів. Зокрема, 84 літаки, що були у вжитку, виробництва Airbus і Boeing змогли придбати або орендувати компанії “Хорс” і “Дарт”, зареєстровані в Україні. Із цих 84 літаків як мінімум 40 опинилися в Іраку, Ірані та Сирії.

“Якщо за підсумками перевірки Державіаслужби інформація підтвердиться, Міністерство інфраструктури буде рекомендувати уряду та РНБОУ внести зазначені компанії та їх власників до списку санкцій. Їх сертифікати будуть анульовані”, – зазначив міністр Омелян.

Як відомо, український авіаперевізник “Дарт” (директор В’ячеслав Лісічонок) припинив польоти через низьку завантаженість, а в лютому оголосив, що планує повернутися на ринок під новим брендом – “Аланна”.

А/к “Хорс” (директор Олексій Овчинников) продовжує виконувати чартерні рейси з “Жулян”.

Читайте також:
“Прикмета Вагнера – наколка-свастика”. Як влаштована і воює його ПВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна