РФ вдень атакувала ракетами морський порт “Південний”. Є влучання і в сінгапурські портові споруди, – Зеленський

Російські війська вдень 19 квітня завдали ракетного удару по морському порту “Південний”. Є влучання в портові споруди – не лише українські, а й сінгапурські.

Про це заявив Володимир Зеленський під час позачергового засідання Ради Україна – НАТО.

“Сьогодні вранці наші міста Дніпро, Кривий Ріг та Синельникове зазнали ракетних ударів із боку Росії. У Дніпрі зруйновано звичайний житловий будинок, під завалами опинилися люди. Пошкоджено залізничний та автовокзал… Це лише один ранок в одному місті, але російські терористи завдають ударів по нашій країні щодня та щоночі у різних містах і громадах. Такі міста, як Харків, Одеса, Суми, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Дніпро та інші, не мають надійного захисту від російських терористів. Поки я готувався до цієї розмови, вони завдали удару по морському порту «Південний». Кілька ракет влучили в портові споруди, не лише українські, а й сінгапурські”, – ідеться у заяві глави держави.

Тільки з початку цього року – трохи більше, ніж за три місяці – по Україні було випущено майже 1200 російських ракет, зокрема й аеробалістичних, а також понад 1500 “шахедів”.

“Частину цього зла нам вдалося нейтралізувати – збити. Але тільки частину, на жаль, меншу частину ракет, не всі “шахеди”, якими іранський режим поділився з Росією, і не всі 8500 керованих бомб. Росія вдається до більш прорахованих масованих ударів, які руйнують нашу енергетичну систему”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що в п’ятницю вдень росіяни завдали ракетного удару по Одещині. Унаслідок чого пошкоджено портову інфраструктуру, є поранений.

Читайте також:
ЗС РФ атакували ракетами Одещину: є пошкодження портової інфраструктури і поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.