У Бородянці відкрили школу, яку розбомбила РФ. Відбудувати допомогла Литва

Оновлена школа в Бородянці, яка на початку широкомасштабного вторгнення зазнала руйнувань внаслідок ракетно-бомбових ударів та влучання снарядів, отримала нову назву «Литовсько-Український ліцей №1».

Про це у п’ятницю, 15 березня, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відомо, що школа вже готова прийняти 700 учнів.

У рамках проєкту також було побудовано унікальне автономне підземне укриття, яке може одночасно вмістити до 800 осіб та обладнане ліфтом.

Бюджет проєкту «Литовсько-Український ліцей №1» склав майже 8 мільйонів євро.

Оновлений ліцей в Бородянці – це нова, сучасна триповерхова будівля. Класи оснащені «розумними» дошками та інтерактивними столами для початкової освіти. Робочі місця вчителів обладнані комп’ютерами, принтерами та іншими пристроями.

Зазначається, що новий досвід будівництва автономного укриття поруч із школою став поштовхом до програми з будівництва ще шести таких укриттів по всій Україні, фінансованої Європейським Союзом та Литвою (15,5 мільйонів євро).

Читайте також:
Керували авіаударами по багатоповерхівках Бородянки: СБУ оголосила підозру ще двом генералам РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна