Керченський міст дав тріщину ще до відкриття. ФОТО

 

У мережі з’явилася інформація про те, що Кримський міст дав тріщину, не дочекавшись відкриття.

“256-та опора знову в риштуванні, каркаси в’яжуть, бетон подають. Пишуть про те, що тріснула. Все це неспроста”, – повідомив користувач Кримець у “Твіттері”.

Як відомо, із 595 опор мосту 256-та опора, віддалена від берега на 8 кілометрів, розташована практично посередині Керченської протоки – вона тріснула у двох місцях, тріщини чітко видно на фото, передає Кuresh.info.
Робітники знову зібрали каркас навколо опори, щоб перешкоджати подальшому руйнуванню та реставрувати її.

Як відомо, в цьому районі на початку 2018 року вже було зафіксовано просідання опор на один метр.

На форумах проросійські кримчани висловлюють упевненість в успіху будівництва мосту:

Раніше в соцмережах повідомлялося, що будівельники Керченського мосту не змогли зістикувати металеві прольоти автомобільного шляхопроводу в морі в районі Керченського півострова.
Однак цей недолік було виправлено, і в середині квітня шляхові служби вже наносили розмітку на проїзній частині мосту.

У березні стало відомо, що Керченський міст запланували відкрити для руху авто раніше терміну – ще до 9 травня, до початку курортного сезону.
Зазначалося, що “в травні буде забезпечено наскрізний проїзд на 40-кілометровому автопідході з боку таманського берега (від діючої федеральної траси А-290 до Кримського моста), без введення в експлуатацію транспортних розв’язок із місцевою дорожньою мережею”.



Як інформувала “Новинарня“, спорудження Керченського мосту в окупований Крим Росія почала в 2014 році.  Транспортний перехід має поєднати анексований український півострів із Краснодарським краєм (наразі сполучення з РФ здійснюється поромами по морю та літаками; всі ці способи суперечать законодавству України).

Будівництво тривало по всій довжині 19-кілометрового переходу, який проходить через острів Тузла.
Близько 7 тисяч паль, відповідно до заяв будівельників, забивають на глибину від 16 до 90 метрів.

Згідно з першими анонсами, рух автомобілів по чотирьох смугах мосту мав початися в грудні 2018 року, залізничного транспорту – у 2019 році.

Загальна вартість всіх робіт зі спорудження мосту та відповідної інфраструктури була оголошена в розмірі 228 млрд. руб., генпідрядник — ТОВ “Стройгазмонтаж” російського олігарха Аркадія Ротенберга, близького до президента Путіна.
Вартість зростала, дедлайн – відтерміновувався, будівництво  призупинялося.

Загальна вартість проекту мосту в Крим перевищила 300 млрд. рублів (близько 5 млрд. доларів), що в тричі дорожче будівництва найдовшого мосту в світі (міст довжиною 164,8 км між Шанхаєм і Нанкіном обійшовся в 1,46 млрд. доларів).

Будівництво у вибраному місці ускладнюється тектонічним розломом, що йде дном Керченської протоки, великою товщиною відкладень мулу, льодоставом та великою кількістю грязьових вулканів.
Українські фахівці неодноразово заявляли про неможливість спорудження стійкого мосту в таких умовах.

У жовтні 2017 року будівництво Керченського мосту пройшло свій пік – було зведено автомобільну арку.

Зрештою міст за підсумками онлайн-голосування в РФ назвали Кримським.

Читайте також:
Автобус із будівельниками упав у Керченську протоку: число жертв зросло до 18. ВІДЕО

У Криму шторм прибив до берега труби з Керченського мосту

Росіяни не встигають із безпекою Керченського мосту до пуску руху 9 травня, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна