Росія анонсувала початок автомобільного руху по Керченському мосту ще до початку курортного сезону

 

Російська влада планує ще до початку курортного сезону – у травні 2018 року -відкрити міст через Керченську протоку для легкового транспорту й пасажирських автобусів.

Про це повідомляє міністерство транспорту РФ.

“У зв’язку з планами будівельників Кримського моста ввести автодорожню частину Кримського моста в експлуатацію зі значним випередженням, у травні 2018 року, міністерство транспорту РФ розглядає поетапну схему організації руху новою трасою через Керченську протоку”, – йдеться в повідомленні.

“На першому етапі – одразу після введення моста – проїзд буде відкрито для легкового транспорту та автобусів, які забезпечують пасажирські перевезення”, – зазначили у відомстві.

“Відкриття руху для вантажного транспорту планується на другому етапі – в кінці 2018 року, як і було намічено початковими графіками”, – сказано в повідомленні.

Водночас транспорт будівельників зможе пересуватися по мосту відразу після відкриття його автодорожньої частини.

У Росії планують, що “в травні буде забезпечено наскрізний проїзд на 40-кілометровому автопідході з боку таманського берега (від діючої федеральної траси А-290 до Кримського моста), без введення в експлуатацію транспортних розв’язок із місцевою дорожньою мережею”.

Одночасно на кримській стороні до відкриття руху в робочому режимі буде готовий автопідхід від Кримського моста до розв’язки з трасою “Таврида”. Далі рух буде йти двома смугами існуючої дороги Керч-Сімферополь.

“Рішення обумовлено оптимізацією логістичних потоків у піковий літній сезон для зниження навантаження на дорожню мережу Керченського і Таманського півостровів”, – пояснює відомство окупантів.

“До кінця 2018 року мають бути готові дві нові смуги “Тавриди” до Сімферополя, а також буде введено в повному обсязі автопідходи до Кримського мосту, що дозволить зняти тимчасові обмеження на рух вантажного транспорту трасою через Керченську протоку”, – стверджує російське відомство.

Читайте також:
Будівельники Керченського мосту грубо помилилися зі стикуванням прольотів.
ФОТО

“300 засранців”: “Миротворець” публікує список будівельників Керченського мосту

 

Як інформувала “Новинарня“, спорудження Керченського мосту в окупований Крим Росія почала в 2014 році.  Транспортний перехід має поєднати анексований український півострів із Краснодарським краєм (наразі сполучення з РФ здійснюється поромами по морю та літаками; всі ці способи суперечать законодавству України).
Будівництво триває по всій довжині 19-кілометрового переходу, який проходить через острів Тузла.
Близько 7 тисяч паль, відповідно до заяв будівельників, забивають на глибину від 16 до 90 метрів.

Згідно з анонсами, рух автомобілів по чотирьох смугах мосту почнеться в грудні 2018 року, залізничного транспорту – у 2019 році.

Загальна вартість всіх робіт зі спорудження мосту та відповідної інфраструктури було оголошено в розмірі 228 млрд. руб., генпідрядник — ТОВ “Стройгазмонтаж” російського олігарха Аркадія Ротенберга, близького до президента Путіна.
Вартість зростала, дедлайн – відтерміновувався, будівництво  призупинялося.

Загальна вартість проекту мосту в Крим перевищила 300 млрд. рублів (близько 5 млрд. доларів), що в тричі дорожче будівництва найдовшого мосту в світі (міст довжиною 164,8 км між Шанхаєм і Нанкіном обійшовся в 1,46 млрд. доларів).

Будівництво у вибраному місці ускладнюється тектонічним розломом, що йде дном Керченської протоки, великою товщиною відкладень мулу, льодоставом та великою кількістю грязьових вулканів.
Українські фахівці неодноразово заявляли про неможливість спорудження стійкого мосту в таких умовах.

У жовтні 2017 року будівництво Керченського мосту пройшло свій пік – було зведено автомобільну арку.

Зрештою міст назвали Кримським.

Читайте також:
Автобус із будівельниками упав у Керченську протоку: число жертв зросло до 18. ВІДЕО

У Криму шторм прибив до берега труби з Керченського мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна