Росіяни не встигають із безпекою Керченського мосту до пуску руху 9 травня, – “ІС”

 

Незважаючи на заплановане на 9 травня відкриття автомобільної частини Керченського мосту із Краснодарського краю РФ в окупований Крим, проектувальники на даний момент не мають повної впевненості в його надійності та категорично наполягають на необхідності проведення відповідних випробувань.
Ці випробування повинні зайняти певний період часу залежно від тоннажу і габаритів транспортних засобів, які планується пустити по мосту на початковому етапі, повідомляє “Інформаційний спротив” з посиланням на свої дані.

“Так, за наявною інформацією, в дилемі необхідності пропагандистського ефекту і велику ймовірність виникнення технологічних проблем, на початковому етапі експлуатації мосту, поки на невизначений термін все-таки будуть встановлені обмеження для автомобілів – вагою лише до 15 тонн, а весь інший габаритний транспорт (понад 15 тонн), в т.ч. той, який доставляє продукти харчування на територію анексованого півострова, і далі будуть використовувати поромну переправу”, – йдеться в повідомленні на сторінці координатора “ІС” Дмитра Тимчука.

Зазначається, що на початковому етапі категорично заборонять постійний рух автомобільного автотранспорту. Планується запускати обмежену кількість транспортних засобів з обох напрямків, зупиняючи рух до тих пір, поки вони не проїдуть мостоперехід, і тільки потім запускатимуть наступну партію.

У зв’язку з цим, окупаційна влада залишає функціонувати в Керченській протоці три пороми – “Крим”, “Керченський” і “Єйськ”.

Тому, на думку експертів “ІС”, “немає нічого дивного, що глава ФСБ Росії Бортников заявив про можливі “терористичні загрози з боку України” в районі Керченського мосту, щоб потім, у разі аварії або техногенної катастрофи на мосту після його відкриття і початку експлуатації, все швидко списати на ефемерних “українських диверсантів”.

Читайте також:
Росія анонсувала початок автомобільного руху по Керченському мосту
ще до початку курортного сезону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна