Вселенський патріархат почав процедури для надання автокефалії УПЦ КП, – Порошенко

 

Константинополь починає дії, пов’язані з наданням автокефалії Українській православній церкві Київського патріархату.
Про це повідомив президент України Петро Порошенко в неділю, 22 квітня.

“Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві”, – ідеться в повідомленні на сторінці президента у “Фейсбуці”.

“Відповідне рішення прийняв Святий і Священний синод Вселенського патріархату, який напередодні прийняв до розгляду звернення від президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній церкві в Україні, постанову Верховної Ради на його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков”, – зазначив глава держави.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що Вселенський патріархат “як ніколи близький” до визнання автокефалії Української помісної православної церкви (фактично – УПЦ Київського патріархату) і що він та ієрархи УПЦ КП і УАПЦ вирішили офіційно звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія I з цього приводу та просять парламент підтримати це звернення.
19 квітня, Верховна Рада ухвалила постанову про підтримку звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу на автокефалію Православної церкви в Україні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна