Аваков підписав меморандум про співпрацю МВС із ФБР

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей підписали Меморандум про взаємну співпрацю між двома відомствами.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

“Ми провели зустріч із директором ФБР Крістофером Реєм і підписали Меморандум про взаємне співробітництво з низки питань. Зокрема, боротьба з незаконним обігом наркотиків та кіберзлочинністю”, – сказав Аваков.

Він пояснив, що ця рамкова угода між МВС та ФБР “дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, що стосуються обміну інформацією, доступу до тих чи інших технічних можливостей”.

“І одна з таких можливостей – це другий документ, який ми сьогодні підписали між Нацполіцією та Департаментом ФБР. Його зусилля направлені на боротьбу з організованою злочинністю”, – додав міністр.

Аваков також зазначив, що вони з Реєм обговорили цілу низку “загроз, які надходять до нас від путінського режиму”, і “намітили деякі спільні кроки, які дозволять боротися з російською агресією”.

Перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін зазначив, що підписана рамкова угода дасть можливість поглибити співпрацю з відповідними департаментами ФБР і в протидії наркозлочинності та кіберзлочинності, і в документуванні серйозних кланів, які діють в Україні й у світі.

Аваков додав, що під час зустрічі американці подякували українським фахівцям за сприяння в боротьбі зі злочинною платформою Avalanche, яка щодня інфікувала до півмільйона комп’ютерів у світі.

“Йдеться про затримання хакера, який звинувачувався США у використанні фальшивих документів та привласнені коштів. Цей злочинець був заарештований у Полтаві”, – нагадав міністр.

Читайте також:
Арешт хакера Капканова. Що відомо про Avalanche

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна