Суд у Криму зачитав обвинувальний висновок щодо “диверсанта” Панова

 

У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму в понеділок, 16 квітня, відбулося перше судове засідання в кримінальній справі стосовно громадянина України Євгена Панова, якого обвинувачують у намірі здійснити диверсії на території Криму, а також зберіганні і контрабанді вибухівки.

Цього дня суд перейшов до розгляду “справи диверсанта” по суті.

На засіданні суду в закритому режимі зачитали обвинувальний висновок щодо Панова.
Як повідомив адвокат підсудного Дмитро Дінзе, Панов заявив, що висновки слідчих є їхніми фантазіями. Від визнання провини він в черговий раз відмовився, інформує видання “Крим. Реалії”.

Також захисник розповів, що в доступних адвокатам і підсудному матеріалах справи виявився “секретний том”. Це, за його словами, свідчить про те, що слідчий і начальник управління ФСБ Росії “допустили розголошення державної таємниці”.
У зв’язку з цим адвокат вказав суду на “факт тяжкого злочину з боку співробітників ФСБ” і заявив, що їх мають притягнути до кримінальної відповідальності за розголошення державної таємниці.

Читайте також:
На “кримського диверсанта” Панова в СІЗО чинять тиск, схиляючи до співпраці

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня 2016 року в Криму затримали групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Серед них був українець з Енергодара Запорізької області, ветеран АТО Єаген Панов. Зізнання з нього вибивали силою.
Затриманих деякий час утримували у московському СІЗО Лефортово – там Євген Панов теж скаржився на тортури, а потім повернули до Криму.
За версією силовиків РФ, Панов нібито є співробітником ГУР Міноборони.
Влада України заперечує російські звинувачення на адресу затриманих.

Інший учасник “групи диверсантів” – Андрій Захтей – уже отримав вирок в тій самій справі, підписавши досудову угоду зі слідством. У лютому 2018 року його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму та штрафу в 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Євген Панов провину не визнав і від угоди зі слідством відмовився.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна