ФСБ силою вибивало з Панова зізнання

 

Євгена Панова, якого російська влада засудила до 2 місяців арешту за звинуваченням у підготовці теракту в Криму, зізнався під психологічним тиском та піддавався тортурам ФСБ. У цьому впевнений брат Панова Ігор Котелянець, написавши про це у “Фейсбуці“.

“Відео клеєне. Очі не його – під жорстким психологічним пресингом. Будь-який монтажер на око визначить місця зшиву шматків. Ніколи так складно говорити Женя не вмів. Катували. Опухлі губи і синці, яких не було при затриманні. Стара футболка, очевидно, була порвана під час тортур. “Нова” – приховує сліди тортур. Вивірено “читає з листка” версію ФСБ, озвучену ними ж раніше. О 2.50 видно, що забув текст”, – написав він.

Читайте також:
ФСБ оприлюднило відео допиту українця Панова, який розповідає про підготовку “диверсій в Криму”

Як писала Новинарня, 10 серпня, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в підготовці терактів в окупованому Криму.

За твердженням ФСБ, “одним з організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”.
Панова затримано разом із групою інших “диверсантів”.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 днів.

Брат Панова, Ігор Котелянець, вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області й силою вивезли у Крим, щоб звинуватити в організації диверсій проти Росії.

Ще одним учасником “диверсійної групи” МЗС РФ назвало Андрія Захтея – раніше судимого громадянина Росії, жителя Криму проросійських поглядів, який останнім часом мав проблеми із законом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.