Активіста “Самооборони Енергодара” Панова ФСБ, можливо, викрало й вивезло до Криму, щоб звинуватити в диверсії

 

Українця Євгена Панова викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму, щоб звинуватити в організації диверсій проти Росії. Так вважає брат Панова Ігор Котелянець.

“Я досі не можу повірити в реальність подій. Мого брата викрали. Не існує жодного іншого варіанта, як він міг опинитися в Криму”, – написав Ігор у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, раніше, 10 серпня, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.
За твердженням ФСБ, “одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”.
Панова затримано разом із групою інших “диверсантів”.

З’ясувалося, що обвинувачений ФСБ Євген Панов – 39-річний активіст “Самооборони” з міста Енергодар Запорізької області. Він працював водієм на Запорізькій АЕС. Навесні 2014-го Євген стояв на блокпосту на в’їзді до міста, а пізніше поїхав воювати в АТО.
Служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні ЗСУ (позивний “Юджин”). Торік у серпні він був демобілізований.

Нещодавно чоловік став одним із героїв проекту The Ukranians.
Як передає “Depo.Запоріжжя”, Панов є працівником міськвиконкому Енергодара та активістом “Самооборони”.

Сайту “Цензор.нет” Ігор Котелянець розповів: “Мій рідний брат Євген, житель міста Енергодар Запорізької області, в суботу вранці 6 серпня виїхав на зустріч із друзями і зник.

Цю поїздку заздалегідь він не планував, в ці дні він збирався поїхати в Запорізький військовий госпіталь на планову реабілітацію, після участі в АТО. В останній момент поїздку до шпиталю довелося скасувати, Євген на своїй машині поїхав до друзів на дачу. Передзвонив він дружині в суботу ввечері, сказав, що в нього все нормально, і пообіцяв, що в неділю, а найпізніше в понеділок вранці буде вдома.

Оскільки у нього старий телефон і він часто сідає, то дружина спокійно чекала його вдома, і лише факт, що він не передзвонив в неділю, у неї викликав тривогу.

Коли в понеділок Євген не повернувся, дружина зателефонувала рідним. Ми кинулися його шукати. Дізналися, де він, тільки в середу, із засобів масової інформації.

Євген завжди повідомляв дружині, де він або коли повернеться, намагався її не засмучувати своєю відсутністю.

Він точно не міг організовувати ніяких військових заходів. Після демобілізації у вересні 2015 року він пішов з головою в роботу – водій, електромеханік на Запорізькій АЕС, паралельно займався громадською діяльністю – створив громадську організацію допомоги ветеранам АТО, але найголовніше, вони з дружиною планували завести дитину. Ви ж розумієте, що людина, яка любить дружину і хоче дітей, які не буде наражатися на небезпеку”.

Євген Панов у Криму. Фото з російських джерел

Побитий Євген Панов у Криму. Фото з російських джерел

За словами Ігоря, його брат ніколи б з власної волі не поїхав до Криму, він був зосереджений на допомозі АТО: “Євген вважав, що Крим пішов і пішов, а його завдання – зосередитись на волонтерстві та громадській роботі, яка допоможе зберегти мир у рідному Енергодарі. Його турбувала ситуація на фронті, ми її обговорювали, але Крим йому був байдужий”.

“Я боюся, що Євгенія викрали і відвезли до Криму не просто для того, щоб видати в якості організатора якоїсь неймовірної змови. Таким чином Кремль може обґрунтувати свій повномасштабний наступ на Україну.

Про інсценування ж свідчать і безліч нестиковок у сюжетах, які транслюють російські канали. Кажуть, що зловили 15 чоловік, а показують лише його одного (Панова). Вся зброя знята в одному місці, а він сам – в іншому. Речі, які показують як нібито його (Євгена), насправді йому не належать. У нього є рюкзак, з яким він був в АТО, але він зовсім інший, він стоїть удома, на балконі. А це означає, що Євген не планував довгих поїздок, він поїхав із маленькою дорожньою сумкою. Камуфляж і берці його теж вдома. Він поїхав у спортивних штанях і футболці, яку одягав на природу, – дивно, що за диверсійна група в треніках”, – сказав Котелянець.

Читайте також:
Турчинов назвав заяву ФСБ про “терористів” у Криму провокативною маячнею ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна