Панов в’їхав у Крим на своєму авто і не є співробітником розвідки, – ГУР

 

Громадянин України Євген Панов, якого російські спецслужби звинувачують у підготовці терактів в окупованому Криму, в’їхав на територію півострова на власному автомобілі.

Такими попередніми даними володіє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, заявив представник відомства Вадим Скібіцький.

“За попередньою інформацією, яка у нас є, він заїхав на територію Криму самостійно, на своєму автотранспорті”, – сказав начальник департаменту ГУР у коментарі телеканалу “112 Україна“.

Раніше на брифінгу Скібіцький повідомив, що затримані російськими силовиками в Криму нібито члени української диверсійно-розвідувальної групи не є співробітниками Головного управління розвідки МОУ.

“Ті дані, які є, і вони є в джерелах ЗМІ, – дійсно, це громадяни України, патріоти (хоча навряд чи це можна сказати про другого «затриманого» Андрія Захтея. – “Н”), але вони не належать до співробітників ГУР МО”, – сказав Скібіцький.

Він також зазначив, що у ГУР проаналізували нещодавно оприлюднене відео допиту Євгена Панова, і дійшли висновку, що, найімовірніше, чоловік перебував під тиском з боку співробітників російських спецслужб.

“Можна сказати одне: швидше за все, під фізичним тиском агентів ФСБ громадянин України Панов давав інформацію щодо тих співробітників, тих громадян України, які діяли разом із ним.
Але на запитання щодо кадрових співробітників ГУР можу вам зазначити, що упродовж останніх двох років жоден з кадрових співробітників ГУР МО на території окупованого Криму не затримувався, а всі громадяни, всі прізвища, які названі Пановим, – ці особи не належать до співробітників ГУР МО”, – наголосив Скібіцький.

Як писала Новинарня, 10 серпня, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в підготовці терактів в окупованому Криму.

За твердженням ФСБ, “одним з організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”.
Панова затримано разом із групою інших “диверсантів”.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 днів.

Брат Панова, Ігор Котелянець, вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області й силою вивезли у Крим, щоб звинуватити в організації диверсій проти Росії.

Згодом Котелянець припустив, що перед допитом Панова катували.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.