На “кримського диверсанта” Панова в СІЗО чинять тиск, схиляючи до співпраці

 

Адвокат українського ветерана АТО Євгена Панова – фігуранта так званої “справи кримських диверсантів”, якого утримують в сімферопольському СІЗО, заявляє, що на його підзахисного чинять психологічний тиск для схиляння до співпраці.

Як повідомив виданню “Крим.Реалії” адвокат Дмитро Дінзе, Панова перевели до камери з неналежними санітарними умовами.

“Наскільки ми зрозуміли, це зробили оперативники центрального апарату ФСБ, які працюють в Криму, вони приїхали з Москви. Таким чином на Панова чинять тиск. Також його возять до слідчого з мішком на голові, руки сковують ззаду, хоча могли б це робити по-іншому. Таким чином його схиляють до співпраці і вказують, що якщо він не буде йти на співпрацю, то і надалі його триматимуть в тих умовах, в яких він перебуває зараз”, – заявив адвокат.

Захист Панова вже направив скаргу до кримських тюремників і прокуратури, щоб санітарно-епідеміологічний стан камери поліпшили або перевели Панова в інше приміщення.

“Ми передавали йому засоби для обробки, щоб вивести блощиць, тарганів, але засіб у Панова вилучили. Зараз всі 22 людини, які там утримуються, покусані, у всіх нариви, виразки, укуси. Панов звертався до лікаря, йому було відмовлено”, – розповів адвокат Дінзе.

Як відомо, підконтрольний РФ Київський районний суд окупованого Сімферополя 2 червня продовжив термін утримання під вартою Євгену Панову і Андрію Захтею, обвинуваченим у підготовці диверсій на території Криму, до 7 серпня 2017 року.
10 серпня минулого року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня 2016 року в Криму затримали групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові.
Затриманих деякий час утримували у московському СІЗО Лефортово – там Панов теж скаржився на тортури, а потім повернули до Криму.
За версією силовиків РФ, учасник АТО Панов нібито є співробітником ГУР Міноборони.
Влада України заперечує російські звинувачення на адресу затриманих.

Читайте також:
Справи затриманих у Криму “українських диверсантів” розвалюються, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна