Луценко послухав “плівки Холодницького” і не бачить підстав притягувати його до криміналу

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у записах, зроблених в кабінеті керівника САП Назара Холодницького, немає підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Як передає УНІАН, про це Луценко повідомив у понеділок, 16 квітня, в коментарі журналістам у Національній академії прокуратури України.

“Після певних 10-денних процедур легалізації цих плівок, дозволу на їх розсекречення, ці плівки лягли на стіл в тому числі і мені. Їх аналізував як керівник НАБУ Артем Ситник, так і я як керівник ГПУ. І він, і я дійшли висновку, що в них явно вбачаються дисциплінарні порушення”, – заявив Юрій Луценко.

Водночас він зазначив: “Жодних хабарів, які вимагав або отримував Холодницький, там не зафіксовано. І тому жодного кримінального переслідування на цей момент я не вбачаю”.

Проте, на переконання Луценка, частина розмов, вказівок, вимог, які були озвучені Холодницьким у себе в кабінеті, розглядаються як грубе порушення відомчих нормативних документів, що є обов’язковими для всіх прокурорів.

Читайте також:
Холодницький відмовився надати зразки голосу,
але не проти тимчасового відсторонення

Як повідомляла “Новинарня“, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко і голова НАБУ Артем Ситник звернулися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про зняття Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Ситник пояснив, що Холодницький “зливав” фігурантам кримінальних справ інформацію про заплановані обшуки.

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури вже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП.

20 березня з’ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​”прослушка”. “Жучки” НАБУ були прикріплені до стінки акваріума. Холодницький сказав, що дізнався про це 6 березня.
Справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Назар Холодницький застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього. Також він наголосив, що у відставку не піде, а його слова вирвані з контексту.

3 квітня, прийшовши на виклик до ГПУ, Холодницький відмовився надати слідству зразки голосу. Він наполягає на зміні підслідності кримінального провадження, в рамках якого до нього застосували негласні слідчі дії.
За словами голови САП, провадження проти нього зареєстровано за статтею ККУ про розголошення даних досудового розслідування та примушування свідків до дачі показань.

4 квітня, в день звіту голів НАБУ і САП у Верховній Раді, Національне антикорупційне бюро виклало на відеохостинг YouTube деякі фрагменти записаних розмов Холодницького.

Читайте також:
“Викривлена інформація”: директор НАБУ прокоментував
“прослушку” антикорупційного прокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна